Caribisch gebied

Voor iedereen die van zon, zee, strand en gezelligheid houdt een ideale bestemming. Elk eiland heeft een eigen karakter voor elke emigrant vind je een ideaal land.
Voor de duikliefhebber (Cayman, Bonaire), voor degene die meer gevarieerde eilanden zoekt (Dominicaanse Republiek, Jamaica, Cuba, Puerto Rico), voor de watersporter (surfen op Curaçao, zeilen tussen de eilanden), voor de liefhebber van idyllische eilanden (St. Lucia, Martinique) en zelfs voor degene die rust zoekt (Saba, Tobago)

Mocht je langer willen verblijven in de Caraïben als digital nomad of emigrant, zorg dat je reis- of zorgverzekering dan dekking biedt voor medische evacuatie wegens de beperkte medische faciliteiten op een groot deel van de eilanden

Werken in Caribisch gebied

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Caribisch gebied:

  • Volg het studie-werkprogramma van 6 maanden over climate change in St.Vincent als stage en help mee met de strijd tegen klimaatverandering en de gevolgen daarvan.
  • Doe ervaring op als duikinstructeur en leer tegelijkertijd over het belang van koraalriffen.
  • Stagelopen bij de taalschool op het gebied van marketing en communicatie.

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Caribisch gebied

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Caribisch gebied of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Caribisch gebied of emigratie en verhuizen naar Caribisch gebied.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Caribisch gebied
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Caribisch gebied

Emigratie verzekering voor Caribisch gebied

Expatverzekering voor Caribisch gebied

Verder lezen

Tips voor Caribisch gebied of bekijk een volgende emigratiebestemming