Tunesië

Het land waar de Berbers zich hebben vermengd met de Arabieren en waar de Franse invloeden niet onopgemerkt blijven. De 1200 km lange strandkust vormt de uitvalsbasis voor bezoeken aan oases en de woestijngebieden in het binnenland.

Werken in Tunesië

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Tunesië:

  • Heb je zin in een unieke werkervaring in een resort? Een wereldwijde aanbieder van All-inclusive vakanties biedt elk winter- en zomerseizoen banen aan in verschillende functies: kinderanimatie, bar, receptie en sport.
  • Word host/hostess voor een Nederlandse reisorganisatie en bezorg de gasten een zorgeloze en plezierige vakantie. Minimum leeftijd is 23 jaar en het is een grote pre als je ook Frans spreekt.
  • Korte internationale werkkamp projecten, het gaat hier meer om het internationaal samenzijn en niet zozeer om de specifieke werkzaamheden.

Verzekeren & Tunesië

Nederland heeft met Tunesië afspraken gemaakt over de vergoeding van ziektekosten. Daardoor kan je hier aanspraak maken op zorg tijdens een tijdelijk verblijf (bijvoorbeeld vakantie), maar soms ook als je er woont. Denk daarbij aan gepensioneerden (AOW), uitkeringsgerechtigden (WIA) en detachering (werkzaam voor een Nederlands bedrijf). Je krijgt dan zorg volgens de regels van Tunesië. De dekking kan dus beperkter zijn dan dat je in Nederland gewend bent. Lees meer over Verdragslanden ziektekosten

tunesie_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Tunesië

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Tunesië of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Tunesië of emigratie en verhuizen naar Tunesië.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Tunesië
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Tunesië

Emigratie verzekering voor Tunesië

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Tunesië
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Tunesië

Verder lezen

Tips voor Tunesië of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming