Tadzjikistan

Tadzjikistan ligt op de westelijke hellingen van het Pamir gebergte en avontuurlijke bezoekers zullen zich verbazen over de schoonheid en gastvrijheid van dit relatief onbekende landje. Ondanks ongeveer zeven decennia Sovjet cultuur heeft het land veel van haar oorspronkelijke cultuur en tradities weten te behouden. Zo zul je buiten de steden de meeste mensen nog zien rondlopen in traditionele klederdracht en zijn er in sommige bergdorpjes zelfs nog volgelingen van Zarathustra te vinden. In het westen liggen de twee voornaamste steden van Tadzjikistan; Dushanbe (hoofdstad) in het midden en Khudjand in het noorden (in de Ferghana vallei). Tussen deze twee steden in ligt het prachtige Fan gebergte met adembenemende bergmeren. Houdt er rekening mee dat door de woeste bergpartijen in Tadzjikistan, het geen gemakkelijk bereisbaar land is.

Werken in Tadzjikistan

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Tadzjikistan:

  • Kom Engels les geven in het buitenland!
  • Help kinderen in nood op het gebied van gezondheid, onderwijs en opvang.
  • Help mee met de sociale en economische ontwikkeling van een gemeenschap die woont in een onherbergzaam berggebied in Tadzjikistan.
tadzjikistan_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Tadzjikistan

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Tadzjikistan of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Tadzjikistan of emigratie en verhuizen naar Tadzjikistan.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Tadzjikistan
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Tadzjikistan

Emigratie verzekering voor Tadzjikistan

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Tadzjikistan
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Tadzjikistan

Verder lezen

Tips voor Tadzjikistan of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming