Kazachstan

Centraal Azië wordt steeds populairder onder liefhebbers van avontuurlijke reizen. Reizen in centraal Azië, en dus ook in Kazachstan is relatief makkelijk omdat het mogelijk is om er met de trein doorheen te reizen. Kazachstan ligt op de oorspronkelijke zijderoute, en hier zijn nog culturele invloeden van terug te vinden. Almaty, het voormalige Alma Ata, is een verbazingwekkend moderne stad net als Astana voor een land met verder vooral veel mooie uitgestrekte natuurgebieden kent. Naast natuurliefhebbers trekt Kazachstan vooral veel expats in of betrokken bij mijnbouw.

Werken in Kazachstan

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Kazachstan:

  • Op de lokale universiteit in Almaty kun je terecht in het vakgebied van architectuur of civil engineering. Op deze universiteit vindt ook internationale uitwisseling plaats.
  • Ben jij een expert op het gebied van bijvoorbeeld marketing, ondernemerschap, HRM of sales? Deel jouw ervaring (minimaal 30 jaar) met lokale ondernemers en help met de ontwikkeling van het bedrijfsleven.
  • Ga aan de slag op deze kleine organische boerderij waar voornamelijk aardappels, groenten en fruit verbouwd wordt. Als vrijwilliger help je mee op het land en doe je kleine klusjes in en rondom het huis.
kazachstan_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Kazachstan

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Kazachstan of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Kazachstan of emigratie en verhuizen naar Kazachstan.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Kazachstan
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Kazachstan

Emigratie verzekering voor Kazachstan

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Kazachstan
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Kazachstan

Verder lezen

Tips voor Kazachstan of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming