Singapore

Een stadstaat die o zo schoon is, die barst van de shopping malls, die kleine tropische eilandjes voor de kust heeft liggen en waar het Raffles Hotel wereldberoemd is geworden. Van Orchard Road tot Little India en van China Town tot Arab Street. Singapore is een populair land voor zakelijke stages en werken als expat.

Wanneer je gaat emigreren naar Singapore is het handig je alvast te verdiepen in de gezondheidszorg en de keuzes voor zorg- en reisverzekeringen die daarbij komen kijken.

Werken in Singapore

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Singapore:

  • Als leerkracht werken op een Nederlandse (basis)school in het buitenland? Deze organisatie heeft een wereldwijd netwerk met Nederlandse en internationale scholen, waar regelmatig nieuwe leerkrachten nodig zijn.
  • Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de IT wereld? Je kunt aan de slag bij deze internationale organisatie met mogelijkheden op het gebied van HRM, marketing, consultancy en financiën. Deze organisatie heeft banen voor professionals en starters.
  • Op zoek naar een professionele baan binnen de financiële of juridische sector, administratie, informatie technologie, of marketing? Dit internationale bedrijf is namelijk gespecialiseerd in de werving en selectie van kandidaten voor bedrijven wereldwijd.
  • Van oorsprong Duitstalige school, die tegenwoordig ook de keus biedt uit Engelstalig onderwijs en Nederlandse les naast het reguliere onderwijs. Er is de mogelijkheid om Engelse en Nederlandse les te geven.
singapore_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Singapore

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Singapore of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Singapore of emigratie en verhuizen naar Singapore.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Singapore
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Singapore

Emigratie verzekering voor Singapore

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Singapore
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Singapore

Verder lezen

Tips voor Singapore of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming