Maleisië

Maleisië is verschillende landen in een, door haar gemengde bevolking van Maleisiërs, Indiërs en Chinezen. De vele eilanden aan zowel de oost- als de westkust zijn echte toeristentrekkers, maar er zijn er zoveel dat de meeste toch nog heel authentiek zijn gebleven. Kuala Lumpur is niet alleen booming als internationaal zakencentrum, maar is ook een leuke en vooral gezellige stad voor reizigers, expats en emigranten. Kortom, Maleisië staat garant voor cultuur, zon, heerlijk eten en drinken en zeer vriendelijke mensen.

Werken in Maleisië

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Maleisië:

 • Als leerkracht werken op een Nederlandse (basis)school in het buitenland? Deze organisatie heeft een wereldwijd netwerk met Nederlandse en internationale scholen, waar regelmatig nieuwe leerkrachten nodig zijn.
 • Dol op watersport en zon? Werken bij een reisorganisatie die diverse soorten zeilvakanties aanbiedt, en zo ook vacatures heeft op het gebied van horeca, sport & spel, toerisme en entertainment.
 • Spreek je vloeiend Engels en ben je gediplomeerd docent of heb je ruime les geef-ervaring? Ga dan werken op een internationale school in Kuala Lumpur die Amerikaans onderwijs aanbiedt voor kinderen van expats.
 • Behoudt de natuur van Borneo door de dichtbegroeide regenwouden in te trekken en onderzoek te doen naar de verschillende planten en bomen in het gebied.
 • Heb jij interesse in organische producten? Help dan mee op deze organische boerderij die zich o.a. bezighoudt met het maken van compost, het verbouwen van gewassen en het verwerken van de gewassen tot producten, allemaal op een organische manier.
 • Werk als vrijwilliger mee in een ecolodge en bevorder het ecotoerisme. Werk mee aan onderhoudswerkzaamheden in en om de lodge en geef les in het Engels of op het gebied van IT aan de lokale bevolking.
malaysia_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Maleisië

 • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Maleisië of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Maleisië of emigratie en verhuizen naar Maleisië.
 • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
 • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Maleisië
 • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Maleisië

Emigratie verzekering voor Maleisië

 • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Maleisië
 • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Maleisië

Verder lezen

Tips voor Maleisië of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming