Montenegro

Montenegro, het land van de zwarte berg, is een magisch land waar spectaculaire stranden, oude stadjes, diepe canyons en een mediterraans klimaat samenkomen. Avonturiers kunnen zich van het toerisme bij de stranden onttrekken in de bergen in het noorden, waar het ruw en ruig is.

Werken in Montenegro

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Montenegro:

  • Zet je in voor kinderen uit arme milieus door een zomerkamp te organiseren in Oost-Europa en bezorg ze de tijd van hun leven.
  • Ga in groepsverband in de ochtenduren aan de slag binnen sociale projecten en ontdek in de middaguren het land en haar cultuur.

Verzekeren & Montenegro

Nederland heeft met Montenegro afspraken gemaakt over de vergoeding van ziektekosten. Daardoor kan je hier aanspraak maken op zorg tijdens een tijdelijk verblijf (bijvoorbeeld vakantie), maar soms ook als je er woont. Denk daarbij aan gepensioneerden (AOW), uitkeringsgerechtigden (WIA) en detachering (werkzaam voor een Nederlands bedrijf). Je krijgt dan zorg volgens de regels van Montenegro. De dekking kan dus beperkter zijn dan dat je in Nederland gewend bent. Lees meer over Verdragslanden ziektekosten

montenegro_750x350px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Montenegro

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Montenegro of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Montenegro of emigratie en verhuizen naar Montenegro.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Montenegro
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Montenegro

Emigratie verzekering voor Montenegro

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Montenegro
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Montenegro

Verder lezen

Tips voor Montenegro of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming