Bosnië Herzegovina

Bosnië en Herzegovina is een land met de vrijheid van het westen, een mediterrane leefstijl en oosterse gastvrijheid. Het vroegere onderdeel ven Joegoslavië is na de burgeroorlog en genocide een veilig land, ook voor toeristen. Het land is rijk aan mooie berglandschappen en een bijzondere mix van cultuur. Dit zie je terug in het straatbeeld, het eten en de klederdracht.

Werken in Bosnië Herzegovina

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Bosnië Herzegovina:

  • Zet je in voor kinderen uit arme milieus door een zomerkamp te organiseren in Oost-Europa en bezorg ze de tijd van hun leven.
  • Werk mee op een zomerkamp en geef ondersteuning bij diverse creatieve activiteiten.
  • Zet je met deze organisatie in voor vrede, gerechtigheid en ontwikkeling wereldwijd.
  • Help mee bij een zeer kleinschalig project dat zich richt op dierenopvang van met name straathonden.
  • Help mee bij een ambulant stimuleringscentrum voor gehandicapte kinderen in Maglaj, rijbewijs vereist.

Verzekeren & Bosnië Herzegovina

Nederland heeft met Bosnië Herzegovina afspraken gemaakt over de vergoeding van ziektekosten. Daardoor kan je hier aanspraak maken op zorg tijdens een tijdelijk verblijf (bijvoorbeeld vakantie), maar soms ook als je er woont. Denk daarbij aan gepensioneerden (AOW), uitkeringsgerechtigden (WIA) en detachering (werkzaam voor een Nederlands bedrijf). Je krijgt dan zorg volgens de regels van Bosnië. De dekking kan dus beperkter zijn dan dat je in Nederland gewend bent. Lees meer over Verdragslanden ziektekosten

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Bosnië Herzegovina

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Bosnië Herzegovina of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Bosnië Herzegovina of emigratie en verhuizen naar Bosnië Herzegovina.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Bosnië Herzegovina
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Bosnië Herzegovina

Emigratie verzekering voor Bosnië Herzegovina

Expatverzekering voor Bosnië Herzegovina

Verder lezen

Tips voor Bosnië Herzegovina of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming