Malediven

De beroemde mini-eillandjes die zowel onder- als bovenwater fabelachtige plaatjes opleveren. Onder water vallen het Great Barrier Reef en de Rode Zee in het niet bij de Malediven. Zorg dat je op een eiland terecht komt met een zogenaamd huisrif zodat je vanuit je bamboehut direct tussen schildpadden kan snorkelen en niet steeds met een bootje mee hoeft. Bovenwater is het wellicht wat eentonig: je moet het doen met de hagelwitte stranden, de turqoise zee, de ruisende palmbomen en het buffet van het eilandje waarop je verblijft. Vrijwel alle eilanden zijn echt klein en kunnen net jouw ‘resort’ herbergen. De eilanden waarop ook dorpen van de lokale bevolking te vinden zijn, worden in principe buiten het toerisme gehouden. Luxe westerse strandresorts naast arme streng islamitische eilandjes, een flinterdun laagje paradijs.

Werken in Malediven

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Malediven:

  • Haal je Padi Open water en ga aan de slag als eco duiker om de koraalriffen rondom de Maldiven te bestuderen en te beschermen.
maldives_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Malediven

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Malediven of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Malediven of emigratie en verhuizen naar Malediven.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Malediven
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Malediven

Emigratie verzekering voor Malediven

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Malediven
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Malediven

Verder lezen

Tips voor Malediven of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming