Irak

Het is eeuwig zonde dat Irak niet veilig bezocht kan worden, het is per slot van rekening in de omgeving van Irak en Iran dat de eerste beschavingen ontstaan zijn. Het gedeelte van Bagdad dat nog overeind staat is een bezoek nog steeds waard en ook in Babylon en Basra zijn overblijfselen terug te vinden uit de tijd van het Babylonische rijk. Nu maar hopen dat Irak ooit weer begaanbaar wordt voor reizigers en working nomads en dat tegen die tijd niet alle schatten verdwenen zijn.

Werken in Irak

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Irak:

  • Artsen gezocht voor het geven van medische training in ontwikkelingslanden voor een internationale non-profit organisatie.
  • Gevarieerd werk voor een internationale ontwikkelingsorganisatie in medische training en hulpverlening.
irak_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Irak

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Irak of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Irak of emigratie en verhuizen naar Irak.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Irak
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Irak

Emigratie verzekering voor Irak

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Irak
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Irak

Verder lezen

Tips voor Irak of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming