Paraguay

Eens een politiestaat, nu een staat die je meestal overslaat. Toeristische infrastructuur is schaars, maar het land heeft een historie met diverse immigratie golven van onder andere Nederlanders en Duitsers. Diverse dorpen in het binnenland hebben een soort oud-Duits als tweede taal en ook een bezoek aan het dorpje Volendam is mogelijk. Paraguay biedt ook een minder toeristische benadering voor het mega-wetland Pantanal.

Werken in Paraguay

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Paraguay:

  • Ben je toe aan werk met een bevredigend resultaat? Leer eerst Spaans of Portugees en ga dan aan de slag bij één van de projecten.
paraguay_750x350px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Paraguay

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Paraguay of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Paraguay of emigratie en verhuizen naar Paraguay.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Paraguay
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Paraguay

Emigratie verzekering voor Paraguay

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Paraguay
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Paraguay

Verder lezen

Tips voor Paraguay of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming