Oman


Dit voor het Midden Oosten progressieve land is nog vrij onbekend terrein voor toeristen en reizigers. Onterecht want Oman heeft veel te bieden van mooie stranden, safari's door een wadi en forten tot kamelentochten door de woestijn. Jammer genoeg liggen de meeste attracties ver uit elkaar door de grootte van het land, dus het huren van een goede auto is geen overbodige luxe.

Werken in Oman

Sinds 2021 is een deel van de banen die tot dan werden ingevuld door expats nu voorbehouden voor Omani's. Het gaat daarbij om diverse geschoolde en niet geschoolde functies, dus check voor je vertrek of jouw ambities passen bij de huidige regelgeving.

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Oman:

  • Als leerkracht werken op een Nederlandse (basis)school in het buitenland? Deze organisatie heeft een wereldwijd netwerk met Nederlandse en internationale scholen, waar regelmatig nieuwe leerkrachten nodig zijn.
  • Haal je Padi Open Water en ga aan de slag als eco duiker in de wateren rondom Oman.

Wonen in Oman

  • Het is in Oman verboden om als niet getrouwd stel of bijvoorbeeld collega's van verschillend geslacht in hetzelfde huis te wonen. Hoewel sommige mensen gokken op gedogen van hun samenzijn, neem je op die manier een groot risico  op gevangenisstraf of uitzetting indien er gedoe ontstaat.
  • In sommige delen van Oman is  het niet toegestaan om een huis te huren als je single bent.
oman_750x350px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Oman

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Oman of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Oman of emigratie en verhuizen naar Oman.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Oman
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Oman

Emigratie verzekering voor Oman

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Oman
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Oman

Verder lezen

Tips voor Oman of bekijk een volgende emigratiebestemming