Ivoorkust

Ivoorkust wordt als West-Afrikaans land gekenmerkt door stranden en regenwouden. Een hoogland klimaat en heftige conflicten in het verleden. Laat je hier niet afschrikken; het land heeft ook mooie kanten, van nationale parken in het zuiden tot beach resorts waar stedelingen tot rust komen. Dit Franstalige land is groot in de export van cacao en rubber. Met name gezondheidszorg voor vrouwen en waterkwaliteit vergen nog veel inspanning om op een acceptabel niveau te komen.

Werken in Ivoorkust

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Ivoorkust:

  • Ga aan de slag bij een organisatie die verstandelijk gehandicapten helpt! Je werkt en woont samen in een van de leefgemeenschappen in Bouake en helpt met de dagelijkse werkzaamheden, workshops en andere leuke activiteiten.
ivoorkust_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Ivoorkust

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Ivoorkust of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Ivoorkust of emigratie en verhuizen naar Ivoorkust.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Ivoorkust
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Ivoorkust

Emigratie verzekering voor Ivoorkust

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Ivoorkust
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Ivoorkust

Verder lezen

Tips voor Ivoorkust of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming