Hongarije

Hongarije is een land dat anders is dan zijn buurlanden. De inwoners zijn niet Slavisch maar Magyar (een stam uit Centraal Azië), het land heeft geen hoge bergen zoals Oostenrijk maar uitgestrekte vlaktes en Budapest is misschien wel de mooiste hoofdstad van Europa. Het grootste zoetwatermeer, het Balatonmeer, is ook zeker de moeite waard. Ondanks de moeilijk te leren taal hebben Nederlanders een groeiende interesse in emigratie naar Hongarije.

Werken in Hongarije

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Hongarije:

 • Als leerkracht werken op een Nederlandse (basis)school in het buitenland? Deze organisatie heeft een wereldwijd netwerk met Nederlandse en internationale scholen, waar regelmatig nieuwe leerkrachten nodig zijn.
 • Ga aan de slag bij een organisatie die verstandelijk gehandicapten helpt! Je werkt en woont samen in een van de leefgemeenschappen in Dunaharaszti en helpt met de dagelijkse werkzaamheden, workshops en andere leuke activiteiten.
 • Heb jij affiniteit met product management? Als freelance agent ben je verantwoordelijk voor de inkoop en het beheer van vakantiewoningen in jouw regio.
 • In het hoogseizoen meewerken op een camping? Er zijn elk jaar verschillende functies te vervullen o.a. animatie, receptie, bar/restaurant of badmeester.
 • Heb jij interesse en/ of ervaring in de landbouw? Kom dan werken op deze zelfvoorzienende boerderij. Naast het verbouwen van gewassen ga jij je bezighouden met het voeden van de dieren en denk je mee aan alternatieve landbouwtechnieken.
hongarije_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Hongarije

 • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Hongarije of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Hongarije of emigratie en verhuizen naar Hongarije.
 • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
 • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Hongarije
 • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Hongarije

Emigratie verzekering voor Hongarije

 • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Hongarije
 • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Hongarije

Verder lezen

Tips voor Hongarije of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming