Georgië

Prachtig landje waar de deuren wijd open staan voor nieuwsgierigen en andere reizigers die houden van wat avontuur op z’n tijd. De hoofdstad Tblisi is echt een beetje sprookjesstad met haar vele oude kerken, kronkelende steegjes en fraaie oude gebouwen die de tand des tijds maar ternauwernood hebben weten te doorstaan. Pootje baden kun je in de stad Batumi gelegen aan de Zwarte Zee en in het noorden ligt de ruige Kaukasus waar je de eenzame hoogte op kunt zoeken. Gastvrijheid in Georgië staat zeer hoog in het vaandel en met al het geproost kan het zelfs gevaarlijk zijn voor degenen onder ons die niet zo goed met drank overweg kunnen.

Werken in Georgië

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Georgië:

  • Kom helpen in de landbouw en help bijvoorbeeld met de oogst binnen halen en het planten van bomen.
  • Kom werken in de landbouw in een vallei in het oosten. Je kunt hier helpen in de wijngaard, op het land, bij het maken van traditionele gerechten of natuurlijke allemaal!
georgie_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Georgië

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Georgië of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Georgië of emigratie en verhuizen naar Georgië.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Georgië
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Georgië

Emigratie verzekering voor Georgië

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Georgië
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Georgië

Verder lezen

Tips voor Georgië of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming