Finland

Dagen zonder nacht in de zomer (middernachtzon) en dagen zonder dag in de winter. Finland is het land van het mysterieuze noorderlicht en het thuisland van de Kerstman. Tijdens de zomer een ideale plek om te wandelen lang duizenden meren en tijdens de winter een prachtige plek om te skiën en langlaufen. Net als andere Scandinavische landen is Finland duur, maar omdat ze de euro als valuta hebben is het nét iets betaalbaarder.

Wanneer je gaat emigreren naar Finland is het handig je alvast te verdiepen in de gezondheidszorg en de keuzes voor zorg- en reisverzekeringen die daarbij komen kijken.

Werken in Finland

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Finland:

  • Als leerkracht werken op een Nederlandse (basis)school in het buitenland? Deze organisatie heeft een wereldwijd netwerk met Nederlandse en internationale scholen, waar regelmatig nieuwe leerkrachten nodig zijn.
  • Diverse mogelijkheden om als au pair aan de slag te gaan variërend van zes maanden tot twee jaar.
  • Wees de avontuurlijke en gedurfde reisgids, voor kleine groepen van ongeveer 8 personen, in landen die niet direct bekend staan als populaire en zonnige vakantiebestemmingen.
  • Korte kleine projecten op het gebied van milieubescherming, duurzaamheid en klimaat, kunst en cultuur en meer.
finland_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Finland

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Finland of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Finland of emigratie en verhuizen naar Finland.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Finland
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Finland

Emigratie verzekering voor Finland

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Finland
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Finland

Verder lezen

Tips voor Finland of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming