Eswatini (Swaziland)

Ingesloten tussen Zuid-Afrika en Mozambique ligt het koninkrijk Eswatini (voorheen meestal Swaziland genoemd). Dit koninkrijk heeft een divers landschap met indrukwekkende heuvelachtige gebieden en laagvlaktes. Het grote aanbod aan wildlife parken, wandelpaden, avontuurlijke sporten (zoals raften en mountainbiken) en goed begaanbare wegen, maakt Eswatini tot een prettige bestemming. De lokale bevolking leeft voornamelijk nog op traditionele wijze en Swazi’s worden vaak omschreven als vriendelijk en goed gehumeurd.

Werken in Eswatini (Swaziland)

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Eswatini (Swaziland):

  • Werk mee aan een wereld zonder armoede en laat je tijdelijk uitzenden om de lokale bevolking te helpen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg of veiligheid.
  • Werk als logistiek-administratief medewerker in de gezondheidszorg.
  • Doe vrijwilligerswerk via een organisatie die zich inzet voor duurzame en lokale ontwikkelingsprojecten, onder andere op het gebied van onderwijs, maatschappelijk werk, gezonheidszorg en sport.
  • Zet je als vrijwilliger in voor een weeshuis in Swaziland. Help met de verzorging van deze kinderen, biedt medische hulp als dat nodig is en ondersteun bij het onderwijs.
  • Help mee met het bouwen van een schooltje of kindertehuis. Op deze manier help je kinderen die dat nodig hebben aan een veilig tehuis.
Swazilend Zebra natuur

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Eswatini (Swaziland)

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Eswatini (Swaziland) of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Eswatini (Swaziland) of emigratie en verhuizen naar Eswatini (Swaziland).
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Eswatini (Swaziland)
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Eswatini (Swaziland)

Emigratie verzekering voor Eswatini (Swaziland)

Expatverzekering voor Eswatini (Swaziland)

Verder lezen

Tips voor Eswatini (Swaziland) of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming