Congo-Kinshasa

Congo-Kinshasa, ook bekend als de Democratische Republiek Congo en voormalig Zaïre. Het is het grootste Centraal-Afrikaanse land met ontzettend veel diversiteit in natuur en cultuur. Het land kent één van de mooiste natuurgebieden van het hele Afrikaanse continent: het Virunga Nationaal Park. Dit park is het thuisgebied van gorilla's. Het merendeel van Congo-Kinshasa is te gevaarlijk om (zelfstandig) te bereizen.

Werken in Congo-Kinshasa

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Congo-Kinshasa:

  • Artsen gezocht voor het geven van medische training in ontwikkelingslanden voor een internationale non-profit organisatie.
congo_kinshasa_dans_feest_cultuur_750x300px

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Congo-Kinshasa

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Congo-Kinshasa of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Congo-Kinshasa of emigratie en verhuizen naar Congo-Kinshasa.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Congo-Kinshasa
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Congo-Kinshasa

Emigratie verzekering voor Congo-Kinshasa

Expatverzekering voor Congo-Kinshasa

Verder lezen

Tips voor Congo-Kinshasa of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming