Brunei

De Sultan van Brunei is nog altijd een van de rijkste mannen ter wereld (olie) en dat is in het zeer kleine staatje (boven Kalimantan/Borneo) op allerlei manieren te merken. Het is echt de moeite waard om een paar dagen een kijkje te gaan nemen; je weet niet wat je ziet. Niet alleen qua rijkdom, maar ook de natuur buiten de hoofdstad is prachtig. Zowel het klimaat als de strikte sharia wetgeving maken het land minder populair dan andere landen in de regio.

Werken in Brunei

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Brunei:

  • Als leerkracht werken op een Nederlandse (basis)school in het buitenland? Deze organisatie heeft een wereldwijd netwerk met Nederlandse en internationale scholen, waar regelmatig nieuwe leerkrachten nodig zijn.

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Brunei

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Brunei of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Brunei of emigratie en verhuizen naar Brunei.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Brunei
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Brunei

Emigratie verzekering voor Brunei

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Brunei
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Brunei

Verder lezen

Tips voor Brunei of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming