Bangladesh

Een zeer groen, zeer waterrijk land waar je al reizend over de rivieren het Aziatische plattelandsleven aan je voorbij ziet trekken. Niet het meest toegankelijke land in Zuid-Azië. Het is wel nog verstoken van (massa-rugzak) toerisme en er zijn volop mogelijkheden om het authentieke leven van zeer nabij mee te maken.

Werken in Bangladesh

Voorbeelden van vrijwilligerswerk en betaald werk in Bangladesh:

  • Als leerkracht werken op een Nederlandse (basis)school in het buitenland? Deze organisatie heeft een wereldwijd netwerk met Nederlandse en internationale scholen, waar regelmatig nieuwe leerkrachten nodig zijn.
  • Ga aan de slag bij een organisatie die verstandelijk gehandicapten helpt! Je werkt en woont samen in een van de leefgemeenschappen in Mymensingh en helpt met de dagelijkse werkzaamheden, workshops en andere leuke activiteiten.
  • Beleef een bijzondere ervaring en duik volledig in de cultuur van dit prachtige land door te gaan werken op kleine organische boerderijen tegen kost en inwoning.
  • Wil jij je handen uit de mouwen steken en medische zorg bieden aan kinderen in scholen en weeshuizen in ontwikkelingslanden? Ga dan mee op een missie bij deze organisatie. In een groep van zo'n 10 vrijwilligers ga je 100-200 kinderen per dag checken op het gebied van lengte, gewicht, HB-waarde in het bloed en algemene, lichamelijke gezondheid. Doordat je van plek naar plek reist, zie je veel van het land, terwijl je tegelijkertijd een mooie bijdrage levert aan de gezondheid van vele kinderen.

Wonen in of emigreren en verhuizen naar Bangladesh

  • Hoe kan JoHo je van dienst zijn als je gaat emigreren naar Bangladesh of gaat verhuizen. Via JoHo WereldEmigrant vind je steeds meer info over allerlei achtergronden en administratieve zaken bij wonen een lang verblijf in Bangladesh of emigratie en verhuizen naar Bangladesh.
  • Enkele belangrijke onderwerpen: Belastingen - Checklists - Eigen bedrijf - Eigen huis & verhuur - Kinderen en emigratie - Remigratie - Internationale verhuizing - Gevolgen zorgverzekering
  • Check ook de Landeninformatie over en vacatures in Bangladesh
  • Ga je lesgeven in het buitenland volg dan voor je vertrekt de online cursus Teaching English as a Foreign Language. Niet alleen ter plaatse profiteren daar de kinderen van maar ook zelf heb je er veel profijt van.

Checklist bij emigratie en verhuizen naar Bangladesh

Emigratie verzekering voor Bangladesh

  • Meer informatie over een emigratieverzekering voor Bangladesh
  • O.a. internationale ziektekosten verzekeringen, reisverzekering, overbruggingsverzekering, aansprakelijkheid, rechtsbijstand

Expatverzekering voor Bangladesh

Verder lezen

Tips voor Bangladesh of bekijk een volgende emigratiebestemming

Gerelateerde emigratiebestemming